Vouwfiets
DesignLab 2008
Motorkofferrek
NextGenerationMobile
Milkshake machine
Kader van Drienerlo
360 camera statief
Multicycle catalogus

Vouwfiets

Voor een opdracht bij de opleiding Industrieel Ontwerpen heb ik een vouwfiets ontwerp gemaakt. Hierbij rekening houdend met het feit dat de fiets mee kon op de trein en dat de gebruiker niet vies zou worden van het gebruik van de fiets. Om die reden is er gebruik gemaakt van een cardan aandrijving. Wat een extra functie is in het ontwerp is dat de bagage dat achterop op het bagagerek zit kan worden omgeklapt zodat de bagage tussen de twee wielen in komt in opgeklapte toestand. Ook kan de fiets als er geen bagage op zit verder worden opgeklapt. Over de wielen heb ik ook nagedacht, deze moesten sterk zijn. Hiervoor zijn nu vier onderdelen nodig, een as, twee spaakplaten en een velg. Deze worden door middel van velzen.

DesignLab 2008

De DesignLab competitie wordt elk jaar uitgeschreven door Eletrolux. In 2008 heb ik deze tafel ingestuurd. De opdracht was een apparaat te ontwerpen voor de jonge professinal. Daarbij ben ik uitgegaan van dat ze in een studio in een stad wonen. Dus ruimte in de woonruimte is wat beperkt, maar hebben wel geld te besteden. Daarom heb ik een tafel bedacht die ruimte kan besparen in de keuken. Door een inductiekookplaat in een tafel te verwerken, kan de tafel als kookpit gebruikt worden. De metalen strip kan omhoog, daar zit verlichting in verwerkt. De strip kan dan worden gedraaid, zodat het licht naar boven schijnt, door de strip weer naar beneden te schuiven kunnen er objecten van glas op worden gezet als een soort kandelaars.

Motorkofferrek

Voor de motor Honda Nighthawk 650e uit 1985 heb ik een kofferrek gemaakt. Dit als opdracht voor de opleiding Industrieel Ontwerpen. De reden van het maken van het kofferrek is dat bestaande universele kofferrekken niet mooi zijn en prijzig. En door zelf het kofferrek te maken kon ik ook zorgen dat de bevestigingsplaat van de koffer niet nodig was, wat het ontwerp ten goede komt. Bij het ontwerpen heb ik verschillende methoden gebruikt om concepten te ontwikkelen, onder andere door een schaalmodel van de moter te maken. Bij het vervaardigen van het kofferrek heb ik moeten leren om te gaan met TIG lassen, omdat ik het van aluminium heb gemaakt.

NextGenerationMobile

Het ontwerp van deze mobile telefoon was in groepsverband voor de opleiding Industrieel Ontwerpen. De opdracht was een afstandsbediening en mobile telefoon te combineren met mogelijk nog meer functies. Daarbij zijn we gaan kijken wat we wilden verwerken in de mobiele telefoon. Een navigatiesysteem zou de extra functie zijn. Ook wilden we nieuwe technieken gebruiken voor de telefoon, zoals OLED. OLED omdat je dan meer vrijheid hebt met de vormgeving van het scherm aangezien OLED flexibel is. Daardoor kan er ook informatie weer worden gegeven op de bovenkant van de telefoon. Wat ook een vernieuwing was ten opzichte van de bestaande telefoons is dat het klepje voor de accu, sim kaart en geheugen aan de zijkant zat, in plaats van de achterkant.

Milkshake machine

Voor het bedrijf Beacon heb ik een animatie gemaakt in Adobe Flash om de werking van de machine te verduidelijken. Het ging ze vooral om de schoonspoel functie, zodat duidelijk is waarom er voor dit systeem zou moeten worden gekozen. Niet alles is zichtbaar vanwege geheimhoudings voorwaarden.

Kader van Drienerlo

Een cross-media project ontworpen door Paulus Schoutsen en uitgevoerd door het Drienerlo Kunstenaars Collectief (Paulus Schoutsen, Evan Settelaar, Fabian Tubbing en Steven van Duijne) met ondersteuning van het Mobiele Team van Toffe Dingen van de Universiteit Twente (onderdeel van het UT Online Media Team). Mensen kunnen het metalen kader gebruiken om hun foto online te kunnen plaatsen op social media.

360 camera statief

In opdracht van Universiteit Twente heb ik een statief aangepast zodat deze autonoom 360 graden kan draaien en een signaal stuurt naar de camera, zodat deze op de juiste momenten aansluitende foto’s maakt van ruimtes. Deze foto’s worden gebruikt om mensen via de website door de gebouwen van de UT te leiden. Als besturing voor het statief is een Arduino Uno gebruikt, dit is een programmeerbaar microcontroller dat de stappenmotoren aanstuurt.

Multicycle catalogus 2014

Voor de collectie van 2014 heb ik de catalogus opgemaakt in InDesign. Hierbij in overleg geweest met de drukker voor offertes en proefdrukken.

CurriculumVitae

Contact

adres:
Blekerstraat 198
7513DZ Enschede

telefoon:
+31 6 1848 9672

emailadres:
s.vanduijne@gmail.com